" />

Viime kerralla hehkutin täällä blogin puolella kohta käynnistyvää Yhteyshenkilöt-podcastia ja nyt minulla on taas jännittäviä uutisia kerrottavana: Syksyn kynnyksellä Tampereella starttaa uusi yhteisöllinen työtila eli co-working space, jota olen parhaillaan pistämässä pystyyn kahden kääntäjäkollegan, Hannan ja Elinan kanssa. On tämä elämä niin jännää – hetkeen ei tapahtu mitään ja kaikki on suht tyyntä ja tasaista, ja sitten kerralla käynnistyykin kaksi näin valtavan mielenkiintoista uutta projektia!

Co-working space on pyörinyt ajatuksissani jo pitkään, mutta hetken kesti ennen kuin oikeat ihmiset löytyivät mukaan. Ja niin kuin hyville ideoille aina tuppaa käymään, jokainen meistä oli pohtinut samaan ongelmaan ratkaisua itsekseen. Ajatus yhteisöllisestä työtilasta lähti kytemään ihan meidän omasta tarpeesta: Yksin töiden tekeminen olohuoneen nurkassa on välillä todella vaikeaa (varsinkin tällaiselle sosiaaliselle ihmiselle), mutta oman toimiston vuokraaminen ei olisi ollut ratkaisu tähän ongelmaan. Silloinhan olisin vain siirtynyt olohuoneen nurkasta jonkin toisen huoneen nurkkaan töitä tekemään ja edelleen yksin.

Maailmallahan yhteisöllisiä työtiloja on paljon, esimerkiksi moneen kaupunkiin levittäytynyt Impact Hub. Entisessä kotikaupungissani Wienissäkin näitä on jo useampi, Suomessakin Helsingissä ja jopa Oulussa. Mutta ei Tampereella, ainakaan sellaista, joka olisi vastannut omaa mielikuvaani yhteisöllisestä työtilasta. Joten ei auttanut muuta kuin pistää pystyyn oma työtila ja tehdä siitä unelmien co-working space. Projektimme on vasta alkuvaiheessa, mutta Teho-osastoksi nimetyn yhteisöllisen työtilamme olisi määrä aueta alkusyksystä. Seuraa Teho-osaston vaiheita nettisivuillamme www.teho-osasto.fi ja somessa, muistathan tilata uutiskirjeemme!